قرآن و درمان بیمارىهای جسمى
قرآن کتاب بهداشت و پزشکى نیست، بلکه کتابى براى تربیت معنوى است و اگر به مطالب پزشکى و بهداشتى و علمى اشارهاى دارد، به خاطر این است که راه خداشناسى را هموار کند و حس کنجکاوى بشر را تحریک تا در زمینه علوم تجربى رشد کند و در پى کشف آن برآیند. همچنین اعجاز علمى قرآن را به اثبات برساند و علت مهمتر اینکه به خاطر پیوستگى نیازهاى جسمى و روحى و تأثیر آنها بر هم، قرآن لازم مىداند به بهداشت جسمى نیز توجه ویژه کند، زیرا در کمال روحى او تأثیر دارد، لذا قرآن براى تأمین سلامتى و بهداشت جسم مطالبى بیان فرموده است که اگر در حد اعجاز علمى نباشد، قطعاً برخى از آنها جزء شگفتیهاى علمى است.
براى مثال درباره بهداشت غذایى خوردن غذاهاى پاک سوره بقره، آیه ۱۷۲، ممنوعیت غذاهاى غیربهداشتى (سوره اعراف، آیه ۱۷۵.) اسراف نکردن در غذا(همان، آیه ۳۱.)، دورى از گوشت مردار (سوره انعام، آیه ۱۴۵.) گوشت خوک و خوردن خون )سوره بقره، آیه ۱۷۳.) و شراب( سوره همان، آیه ۲۱۹.) و موارد بسیار دیگر که ذکر شده است.
درباره بهداشت شخصى نیز قرآن کریم دستوراتی دارد؛ وضو، غسل، طهارت لباس، پاکیزگى محیط زیست و بسیاری از موارد دیگر.
همچنین درباره بهداشت مسائل جنسى نیز مسائل مهمی در قرآن کریم ذکر شده است من جمله ممنوعیت آمیزش با زنان در عادت ماهیانه، دورى از زنا، دوری از لواط و دوری از استمناء و موارد دیگر.
همچنین عسل و درمان بیماریهاى جسمى. (سوره نحل، آیات ۶۹- ۶۸.)، روزه و درمان بیمارىهاى جسمى.(سوره احزاب، آیات ۳۵.)و تأثیر آواى قرآن بر کاهش دردهاى جسمى بعد از عمل جراحى. (سوره احزاب، آیات ۳۵.)